Aanlevering drukwerk

Vegron.nl ontvangt uw bestanden bij voorkeur als PDF bestand. Hiermee bedoelen we drukklare bestanden opgemaakt in Adobe Illustrator, Indesign of Quark Xpress en omgezet naar PDF. Bestanden die op een andere manier worden aangeleverd worden standaard door onze bekwame medewerkers gecontroleerd. Voor deze controle wordt per product minimaal € 15, – berekend. Vegron. nl kan niet aansprakelijk gesteld worden voor door u gemaakte fouten wat betreft de aanlevering. Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Snijmarge
Bestanden dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten, hierbij dient rekening gehouden te worden met 3 mm. marge aflopend aan alle zijden. Daarbij dienen alle zijden van het uiteindelijke formaat tenminste 3 mm vrij te zijn van teksten en andere belangrijke informatie. Lijnen mogen niet dunner zijn dan 0,25 pt, negatieve lijnen dienen tenminste een dikte van 0,5 pt te hebben. Gedetailleerde aanleverspecificaties per product vind u bij de desbetreffende producten, voordat u het product in uw winkelmandje plaatst.

Kleuren
Full-Colour (4/0 – 4/4) bestanden dienen te worden opgemaakt in CMYK. PMS (solid colors) kleuren dienen bij Full-Colour drukwerk te worden omgezet naar CMYK. Drukwerk in 1, 2 en 3 kleuren dient te worden opgemaakt in PMS, hiervoor accepteren wij alleen PDF bestanden met paskruizen. Alle afbeeldingen moeten in pixels uitgedrukt minimaal 300 DPI zijn voor het beste resultaat. Bestanden met een resolutie van minder dan 300 DPI verliezen kwaliteit in het drukwerk.

Kranten en Magazines
Magazines en kranten kunnen aangeleverd worden als één PDF met daarin alle losse pagina’s in volgorde (dus niet op inslag). Zorg dat alle pagina’s voorzien zijn van 3 mm snijmarge rondom. Verder vragen wij het document duidelijk te voorzien van paginanummers onderaan. Als de pagina’s separaat aangeleverd worden dan graag in de bestandsnaam het paginanummer verwerken.

Als de bestanden om een of andere reden niet goed doorkomen, nemen wij contact met u of uw vormgever op.